Naše selky a sedláci dávají denně na naše stoly vysoce kvalitní potraviny a svou prací udržují krajinu pro zvířata a přírodu, říká předseda svazu Hermann Schultes.
Jak rozmanitá je naše krajina, tak široká je nabídka specialit našich kuchyní a vinných sklepů, tvrdí ředitelka svazu Klaudia Tanner. Ve vinárnách bude 140 účastníků nabízet domácí chleba a pečivo, čerstvé ryby, uzeniny, mléko, sýry, ovoce, zeleninu, mošt, med, vynikající víno a pálenky.
V Dolních Rakousích je v provozu 40.000 zemědělských závodů, které denně vyrobí zemědělské produkty v hodnotě 2,2 miliardy eur, což je jedna třetina produkce celého rakouského zemědělství. Mimo výroby nejkvalitnějších potravin a výroby energií přispívají k zachování kultury a tradic.
Zdroj: NÖN
Žádné komentáře:
Okomentovat