Home

Antonín Švehla: Když má sedlák, mají všichni.

pondělí 23. listopadu 2015

Potravinářská inspekce dráždí národovce a xenofoby

Jako nebezpečné či falšované pranýřuje Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) konkrétní salámy, klobásy, párky či opracovaná masa. Rizikové jsou zejména výrobky od tuzemských masokombinátů a uzenářů, vyplývá ze záznamů portálu Potraviny na pranýři.

Aktuálně na něm inspekce varuje před 32 produkty. Z nich bylo 30, tedy 94 procent, vyrobeno v České republice. Přehled SZPI ukazuje, že u tuzemských masných výrobků jsou nedostatky odhalovány ve stále větší míře.

Z Polska, proti jehož potravinám je v ČR  zuřivá kampaň, přitom při kontrole neobstál jediný z 32 masných výrobků, a to jen proto, že váha neodpovídá údajům na obalu.

Žádné komentáře:

Okomentovat