Od ledna 2017 do července bylo na evropském trhu o 5,5% másla méně než ve stejném období roku 2016. Je to sice zdůvodňováno o něco menší výrobou mléka ve Francii a Německu, avšak mléko mělo letos větší obsah tuku, takže se to na poklesu výroby másla nemělo projevit. Čím asi bruselští analytikové propad výroby másla důvěryhodně zdůvodní?
Antonín Švehla: Když má sedlák, mají všichni.
úterý 24. října 2017
Proč byl nedostatek másla na evropském trhu?
Nedostatek másla na evropském trhu způsobil jeho vysoké ceny. Bruselští analytici si tím lámou hlavy. Proč bylo v polovině letošního roku v Evropě málo másla, když v loňském roce neustále stoupala výroba mléka i produkce másla?
Od ledna 2017 do července bylo na evropském trhu o 5,5% másla méně než ve stejném období roku 2016. Je to sice zdůvodňováno o něco menší výrobou mléka ve Francii a Německu, avšak mléko mělo letos větší obsah tuku, takže se to na poklesu výroby másla nemělo projevit. Čím asi bruselští analytikové propad výroby másla důvěryhodně zdůvodní?
Od ledna 2017 do července bylo na evropském trhu o 5,5% másla méně než ve stejném období roku 2016. Je to sice zdůvodňováno o něco menší výrobou mléka ve Francii a Německu, avšak mléko mělo letos větší obsah tuku, takže se to na poklesu výroby másla nemělo projevit. Čím asi bruselští analytikové propad výroby másla důvěryhodně zdůvodní?
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat