V pátek zástupci EK v Mnichově oznámili, že Evropská komise udělila pivu čepovaném na Oktoberfestu v Mnichově pečeť chráněné zeměpisné značky (gg.A). Festivalové pivo bylo zařazeno mezi 1598 chráněných potravinářských výrobků.
|
Oktoberfestbier se pije z tupláku |
Pivo dostalo pečeť, která ho spojuje s místem původu, takže ho nelze vyrábět jinde. Značka chrání kvalitu festivalového piva před napodobováním a slouží pivovarům k lepšímu prodeji. Nejedná se běžné pivo, Oktoberfest-pivo je speciálně vyráběné pro festival. Výroba festivalového piva začíná výrobou ze speciálních surovin a vody z 250 m hlubokých vrtů a 5-11 týdnů uležení. Chuť a pověst piva spočívá v tradičním výrobním procesu, který se vyvinul během několika století
Žádné komentáře:
Okomentovat