Koronavirus krutě zasáhl v řadách zaměstnanců amerických masokombinátů. V hovězím mase jsou na trhu větší problémy než ve vepřovém. Několik největších společností oznámilo zastavení provozu. Výroba hovězího masa je v v současnosti o 25 procent nižší a očekává se další pokles výroby.
Mimo nedostatku zaměstnanců způsobuje jatkám problém uzavření restaurací, které odebíraly speciální části hovězího dobytka, jako svíčková, žebra atd. Nyní je zájem jen o maso na hamburgery, takže na ostatní maso není odbyt. Jsou obavy, že pokles nabídky v obchodech může způsobit další kolo prázdných regálů, vykoupení amerických supermarketů, jako se stalo před několika dny u toaletního papíru a mléka.
Nedostatek hovězího masa může být v USA hodně citlivým problémem, může ovlivnit jeho ceny. Američané si hovězí maso oblíbili, v roce 2019 byla rekordní spotřeba hovězího masa, 57,7 libry (26,17 kg) na hlavu. Nyní se očekává pokles spotřeby hovězího také kvůli tomu, že stoupla nezaměstnanost, lidé jsou bez peněz.
USA hrozí nedostatek vepřového masa
Žádné komentáře:
Okomentovat